Sağlık-Sen`den Milletvekillerine Yıpranma Payı Mektubu
28 Aralık 2015, Pazartesi

Sağlık-Sen, 26. Dönem milletvekillerine bir mektup yazarak yıpranma payının en kısa sürede hayata geçmesini istedi. Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş imzasıyla milletvekillerine gönderilen mektupta, yeni döneme ait beklentilerin yanı sıra sendikal taleplere de yer verildi. Mektupta, Sağlık-Sen’in, demokratik katılımcılığı önemseyen kimliği ve üretkenliğiyle milletimizin temsilcilerinin destekçisi, paydaşı ve yeri geldiğinde uyaranı olmaya devam edeceğini belirten Memiş, bugüne kadar ortaya koydukları taleplerden bazılarının gerçekleştiğini, ancak istihdam yetersizliği gibi ivedilikle çözüm bekleyen pek çok sorunun çözümünün ise yeni döneme kaldığını kaydetti. Memiş, mektubunda “Çalışanlarımızı tehdit eden  fiziksel, psikososyal ve ekonomik tabanlı sorunların çözümü ve mesleki tükenmişliği rehabilite edecek tedbirler, yeni dönemin sağlık alanındaki öncelikleri arasında yer almalıdır. Sosyal hizmet politikalarında ise bireyi, aileyi ve dezavantajlı kesimleri, tarihsel ve kültürel birikimimizden beslenen güçlü bir sistem içinde koruma ve güçlendirmek, yeni dönemin reform gerektiren en önemli ihtiyaçlarından birisidir.” ifadelerini kullandı.

Yeni dönemde sağlık ve sosyal hizmetlerin kalite ve sürdürülebilirliği için yeterli istihdamda bulunulması, çalışanların motivasyonunu artırıcı, iş sağlığı ve güvenliğini sağlayıcı uygulamalara gidilmesini isteyen Memiş, yıpranma payı çalışmalarının tamamlanarak hayata geçirilmesi ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması taleplerini de tekrarladı.

1 Kasım seçimlerinde, millet iradesiyle yeni bir dönemin kapısının aralandığını belirten Metin Memiş, seçmenin yüzde 98’inin tercihinin yansıdığı TBMM’nin, Yeni Türkiye’nin inşa ve ihya yolculuğunun en büyük kazanımı olduğuna dikkat çektiği mektupta, “Türkiye’yi konjonktürlerin, antidemokratik müdahalelerin esiri olmaktan kurtaracak, Türkiye’nin demokrasi çıtasını daha yükseğe taşıyacak, toplumsal kaynaşma ve ilke birliğini tesis edecek, 1000 yıldan fazla sürede insanlığa barış, adalet ve güven tesis etmiş medeniyet ufkumuzu taşıyacak ve bu kimliğiyle dünya nezdinde itibarımızı güçlendirecek bir Anayasa’nın önce bütün partilerin desteği ile parlamentodan, sonra da milletimizin engin vicdanından geçmesi sağlanmalıdır.” dedi.

Metin Memiş milletvekillerine gönderdiği mektupta anayasa talebinin yanı sıra işsizlik ve yoksulluğun en aza indirgenmesi, ülkemizi tehdit eden her türlü teröre ve vesayet odaklarına karşı sonuna kadar mücadele edilmesi çağrısında da bulundu.

PAYLAŞ :